Ponedeljek, 2. november 2020

Marinka Štern

Zbirka Borštnikov prstan

Marinka Štern

Prejemnice in prejemniki najpomembnejše slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost so globoko in neizbrisljivo zaznamovali slovensko gledališče, nemalokrat pa vplivali tudi na generacije ustvarjalcev. Borštnikov prstan, ki ga Festival Borštnikovo srečanje tradicionalno podeli na zaključni slovesnosti, pozornost javnosti usmeri k izjemnemu ustvarjalnemu opusu vrhunske igralke ali igralca, ki se s to nagrado trajno vpiše med velikane slovenskega gledališča. Leta 2018 smo izdali prvo knjižico v novi ediciji, ki smo jo poimenovali Borštnikov prstan. 

Zadnja izdaja je posvečena igralki Marinki Štern, lanskoletni prejemnici Borštnikovega prstana. V knjigi so objavljena besedila, ki osvetljujejo življenje in delo Marinke Štern, prispevali so jih: Aleš Novak (uvodnik), Tomaž Toporišič, Primož Jesenko, Tomi Janežič, Niko Goršič, Vilma Štritof, Jana Pavlič, Matjaž Pograjc in Melita Forstnerič Hajnšek, bibliografija predstav in dosežkov na drugih področjih njenega ustvarjanja dopolnjujejo številne fotografije.

Še vedno sta na voljo tudi prvi dve knjigi edicije Borštnikov prstan. Prva je posvečena igralki Saši Pavček, prejemnici Borštnikovega prstana v letu 2017, druga pa igralcu Janezu Škofu, prejemniku Borštnikovega prstana v letu 2018.

Pri nakupu v času knjižnega sejma ponujamo 20 % popust, torej je cena 16,00 EUR z vključenim DDV.

NAROČILA SPREJEMAMO:
•  po pošti na naslov: Festival Borštnikovo srečanje, Slovenska ulica 27, 2000 Maribor;
•  po e-pošti: info@borstnikovo.si.

Prenesi datoteke